doctor measuring blonde woman s breasts with tape measure 1


Celo 70 odstotkov žensk, ne nosi odgovarjajočega nedrčka, vendar je za zdravje zelo pomembno, da znamo pravilno izbrati velikost in model nedrčka – izbira je seveda odvisna od starosti, aktivnosti in stanja.

Izbor nedrčkov je izredno velik, lahko jih najdemo v raznih velikostih, barvah in modelih. Navkljub temu, so raziskave pokazale, da celo 70 odstotkov žensk, ne nosi odgovarjajočega nedrčka. Najpomembnejše je, da izberemo pravo velikost in model nedrčka. 

Katera številka je prava?

Kako izbrati pravilen nedrček? Oznake velikosti so zelo enostavne: številka označuje obseg izmerjen pod prsmi, medtem ko črke A, B, C, D, E ali F označujejo velikost košarice (koliko so prsi velike). Torej, pod prsmi izmerite svoj obseg in število centimetrov ki jih dobite, odgovarja velikosti modrca. Na primer; če je vaš obseg pod prsmi 78 cm, potem je to številka modrca 80. Ne glede na vse mere, je vedno dobro modrček poskusiti, saj obstaja razlika v krojih detoxic tablete. Nedrček, ki ga skoraj ne občutite, tisti je pravi.

PRAVILNI NEDRČEK

Pozabite na push-up

Najstniška leta, v katerih dekleta zrastejo ženske, je posebno in še posebej razburljivo življensko obdobje. Izbira pravega nedrčka, pa trenutek, ki se ga spomnimo za vse življenje.

Kdaj začeti nositi nedrček, je odločitev dekleta in njene mame, čeprav so te odločitve velikokrat pogojene z modnimi trendi.

V želji, da bi dekleta bila videti starejša, se mnoga dekleta odločijo za push-up nedrčke. To so nedrčki z silikonskimi ali gobastimi vstavki. Tak modrc privzdigne prsi in zato prsi v njem delujejo večje. Vendar lahko takšni modeli pretirano stisnejo prsi, drgnejo, pustijo sledove na koži ali povzročijo bolečino po daljšem nošenju.   

ZA TELESNO VADBO

Se ve – športni nedrček

Kako izbrati dober športni nedrček. Med telesno vadbo je potrebno nositi specialni športni nedrček. Če recimo tekate, se morda ukvarjate z step-aerobiko ali gimnastiko in ne uporabljate nedrčka, to nikakor ne bo odgovarjalo vaši koži.

Namreč, hitro se lahko zgodi, da se na površini vaše kože na prsih pojavijo “razpoke”, ki se bodo z časom spremenile v strije, lahko pa pride tudi do manjših poškodb prsi. Model, ki ga kupujete, mora biti udoben (popolnoma brezsmiselno je trpeti neudoben model, samo zato, ker vam je všeč, kako so vaše prsi v njem videti), mora imeti možnost nameščanja odgovarjajoče dolžine naramnic, medtem, ko mora biti material, iz katerega je nedrček narejen, takšen, da vaša koža diha. Primerni nedrček bo amortiziral učinek vaših gibov in zmanjšal pretirano “tresenje” prsi za okoli 60 odstotkov. V kolikor vadite 3-4 krat tedensko, je potrebno nedrček zamenjati vsakih 6 do12 mesecev. 

V NOSEČNOSTI

Z širokimi naramnicami

Podpirajte prsi brez pritiskanja, to je osnovna zahteva, ki jo mora imeti nedrček v obdobju od začetka nosečnosti pa vse do konca dojenja. Prsi med nosečnostjo postanejo težje, bolj občutljive in se povečujejo, tako kot napreduje nosečnost.

Že okoli devetega tedna nosečnosti, zaradi zadrževanja tekočine v telesu, potrebujete čvrst nedrček z širokimi naramnicami.

Nekje na polovici nosečnosti, pride do nadaljnjega povečanja prsi, zaradi se raztezanja kože, lahko pojavijo tudi strije – nežne rdeče ali rjave lise na prsih. Po porodu, bodo te lise postopno zbledele in dobile belkast videz. 

Nedrček po meri pomeni: košarice nedrčka in trakovi pod njimi, ne smejo biti tesni, naramnice pa morajo biti široke, da ne bi rezale v kožo oziroma ramena. 

V ČASU DOJENJA

Prostor za vložke

Najboljši čas, za kupovanje nedrčka za dojenje, je malo pred koncem nosečnosti. Pri izbiri, moramo biti pozorni, da nedrček dobro podpira prsi in da je v njem dovolj prostora za vložke za dojenje. Priporočljivo je kupiti vsaj dva nedrčka, predvsem zaradi občasnega nekontroliranega odtekanja mleka. 

PO OPERACIJI

Z patentiranim zapiranjem od spredaj

Ženske, ki so bile podvržene kakršnem koli operativnem posegu na prsih, imajo enako težavo, kako izbrati pravilen nedrček. Takšnim pacientkam, predvsem na začetku, zagotovo vsi zdravniki priporočajo športni nedrček. Namreč, oblačila, ki vršijo določen pritisk, bodo zmanjšala otekanje in pospešila okrevanje. Priporočeno je izbrati nedrček z patentiranim zapiranjem od spredaj, saj je gibljivost rok, po operaciji boleče in oteženo.

Če vaš zdravnik ne odobrava takšnega tipa nedrčka, v tem primeru izberite nedrčke različnih velikosti, saj se obseg prsi med okrevanjem spreminja. 

V MENOPAVZI

Podpora hrbtenici

Z leti se dojke začnejo povešati, saj koža izgubi na elastičnosti. Ta proces se pospeši predvsem po menopavzi. V času menopavze, v prsih pride do značajnih sprememb, ki najbolj prizadenejo celice žleznih kanalov. Pravzaprav, te spremembe nastopijo že po 35. letu in privedejo do prerazporeditve žleznega in maščobnega tkiva – vse več je maščobnega in vse manj žleznega tkiva. Celi proces se zaključi tako, da maščobno in vezivno tkivo, popolnoma zamenja žlezno tkivo. 

Z obzirom, da se v tej dobi, ne ukvarja veliko žensk z telesno aktivnostjo, neizbežno pridobivajo na telesni teži, posledično se povečajo tudi prsi. Povečane prsi so tudi obremenitev za hrbtenico, zato je idealen nedrček v tem obdobju, katerega sestava je iz bombažnih materialov, z dobro podporo in širokimi naramnicami.

Rate this post