happy woman with apple in hands


Wellness tretmani na azijski način, vam bodo pomagali, da boste na enostaven način in v kratkem času zaobljeni trebušček spremenili v raven.

VAJA DIHANJA ZA RAVEN TREBUH
Specialna azijska vadba dihanja, zraven tega, da pospešuje metabolizem tudi ciljno dela na mišicah trebuha, izvaja se na naslednji način:

  • V rahlem razkoraku stati pred odprtim oknom, roke vodoravno razširiti in globoko vdihniti skozi nos. Pri izdihljaju usta postavite v O položaj, roke z dlanmi sklenete pred seboj, trebuh pa potegnete noter in ga napnete. Pri vzdihljaju roke ponovno razširite v začetni položaj, trebuh sprostite in zrak vdihnete skozi nos.

Vajo ponovite 10 krat. Na koncu stojite z sklenjenimi nogami, roke z dlanmi položite na trebuh ter 10 krat rahlo vdihnete skozi nos in rahlo izdihnete skozi usta.

OBLOGA IZ RJAVEGA RIŽA
Rjavi riž, razen vitamina B in E, vsebuje snovi ki kožo mehčajo in napenjajo, pri tem jo dela mehkejšo in nežnejšo. V kolikor se pripravi topla obloga iz rjavega riža, toplota dodatno povečuje njegovo delovanje.

2-3 pesti rjavega riža zmeljete. Riževo moko premešate z malo vroče vode, da dobite kremasto zmes. Zmes nanesete na trebuh in povijete z prozorno folijo. Preko tega zavijete volneno tkanino, da se čim dlje zadrži toplina. Oblogo pustite delovati 15-20 minut. Po končanem postopku, trebuh speremo z mlačno vodo, nato z krožnimi gibi nežno zmasiramo hranljivo kremo za telo.

KOPEL Z TRAVO
Mastne celice na trebuhu, se lahko topijo, tudi ko sproščeni ležimo v kadi. Najprej pod tušem celo telo z krožnimi gibi dobro zdrgnemo z gobico ali rokavico za kopanje, da bi povečali cirkulacijo in pospešili metabolizem. Za tem sledi kopel z travo, ki je bogata z klorofilom. Razen tega da spodbuja potenje in obnavlja naravno kislost kože, klorofil spodbuja metabolizem in povečuje detoksiciranje in izgorevanje mastnih celic. 

Priprava kopeli z travo:
10-15 pesti sveže nabrane trave prelijemo z 2-3 litri vode, zavremo in počasi kuhamo 30 minut. Pokrito pustimo stati nekaj ur. Tekočino nato precedimo in dodamo k vodi za kopanje. Po 20-30 minutah kopeli, telo speremo z mlačno vodo in namažemo z hranljivo kremo ali mlekom za telo.

MASAŽA Z INGVERJEM
Masaža trebuha z ingverjem pospešuje cirkulacijo in tako izboljšuje prebavo in preprečuje napetost. Razen tega je ingver izvrstno sredstvo za nego in zategovanje kože.

Malo večji koren ingverja na drobno naribate in z pomočjo gaze izcedite sok. V sok od ingverja namočite vlažno gobico ter z močnimi krožnimi gibi masirate trebuh. Masažo začnete od sredine trebuha. Najprej izvajate majhne krožne gibe, nato krog vse bolj širite na ven. Nato se vrnete z nizom nežnih krožnih gibov do sredine trebuha, na začetni položaj. Nekaj trenutkov ostanete v tem položaju, nato gobico nežno odmaknete.

MASAŽA Z SEZAMOVIM OLJEM
Masaža trebuha v cik-cak smeri osvobaja energetsko blokado v trebušnih mišicah, trebuh postaja mehkejši, prebava izboljšana. 
Na dlani vzamete malo sezamovega olja in razmažete, da se olje razporedi do konic prstov. Roke položite na trebuh in ob blagem pritisku spodnjega dela dlani z cik-cak gibi nežno prehajate preko trebuha. Za tem z hitrimi cik-cak gibi prehajate preko trebuha in ob tem vršite blagi pritisk z konicami prstov. Na koncu obe roki, eno zraven druge nežno položite na trebuh in ostanete v tem položaju še nekaj trenutkov.

Rate this post